Kurkumás burgonyaleves

Hozzávalók

  • 60 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dk sárgarépa
  • 15 dk fehérrépa
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 db babérlevél
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kis doboz tejföl (150 g)
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • 2 pár virsli
  • só, őrölt bors ízlés szerint
  • egy kis csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, majd a hagymát finomra vágjuk, a burgonyát kockára, a répaféléket karikázzuk. 5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott burgonyát, kurkumát, babérlevelet, sót, borsot. Felöntjük 2 l vízzel és lassan főzzük.

Közben a maradék olajjal és a liszttel világos rántás készítünk, a leveshez adjuk, mikor újra felforr, a karikázott virslit is belefőzzük.

Végül a tejfölhöz adunk a levesből, elkeverjük és a levesbe öntjük, egyet forralunk rajta és kész is.

Tálaláskor petrezselyemzölddel szórjuk meg.

Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük