Gombapörkölt

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 25 dkg gomba
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 kiskanál delikát
  • 1 db leveskocka
  • Pici bors
  • 1 evőkanál liszt
  • Kis pohár tejföl

Nokedli

  • 1 tojás
  • 30 dkg liszt
  • Kis só
  • Kis víz

Elkészítés

Az olajon megdinsztelem a hagymát, belevágom a paprikát és paradicsomot. Ezután rászeletelem a gombát, majd fűszerezem pirospaprikával, delikáttal és borssal. Ezután felöntöm egy kis vízzel, és folyamatosan kóstolgatom.

Egy tányérba egy evőkanál lisztből és tejfölből habarást készítek, majd hőkiegyenlítéssel a pörkölthöz adom.

A nokedlit elkészítés a tojásból, lisztből, sóból, majd annyi vizet adok hozzá, hogy az állaga félkemény legyen. Ha elkészült összekeverem a pörkölttel, és tálalom.

Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük