Fahéjas almafánk

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 3 db alma
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 csipet só

Elkészítés

Az almát pucold meg, reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, szórd meg fahéjjal, és tedd félre. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a sóval, add hozzá az almát, a vaníliás cukrot, a tojást, és jól dolgozd össze. A massza állagának olyannak kell lennie, mint a galuskáénak.
 

Egy mélyebb lábosban kezdj melegíteni fél liter olajat. Amikor langyos, kanállal szaggasd bele a tésztát. Süsd mindkét oldalát aranybarnára pár perc alatt. Szedd papírtörlőre, és itasd le róla az olajat. Fahéjas porcukorral megszórva, lekvárral kínáld. Hidegen-melegen egyaránt finom.

Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük