Csokis fahéjas croissant

Hozzávalók

A tésztához
900 g finomliszt
130 g porcukor
0.5 teáskanál só
1 db tojás (közepes, “M”-es méretű)
1 db tojás sárgája
120 g margarin
45 g élesztő (friss)
460 ml 2,8%-os tej

A töltelékhez
250 g porcukor
45 g holland kakaópor és fahéj

Elkészítés

A tésztát a lisztből, porcukorból, sóból, tojásból, margarinból, élesztőből és tejből összeállítjuk, és félretesszük keleszteni. Ezután 6 cipóra osztjuk. Az első kettőt maximum 1/2 cm vastagságú kör alakúra nyújtjuk, majd a köröket megkenjük olajjal és megszórjuk a porcukros kakaóval. A másik kört az olajos oldalával rátesszük a kakaósra.

Óvatosan megnyomogatjuk, és 16 részre osztjuk. A körcikkeket kívülről befelé hajtogatjuk. A maradék 4 körrel is végigcsináljuk ezt a folyamatot. Tetejüket egész tojással megkenjük.

Sütőtől függően 20-25 percig sütjük.

Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük