Brassói aprópecsenye zöldborsóval

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 50 dkg sertéslapocka
  • 25 dkg zöldborsó
  • 10 dkg szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 teáskanál majoránna

Elkészítés

A húst mosd meg, majd szárítsd meg, és vágd fel két-három centis kockákra. A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel. A szalonnát is kockázd fel, majd pirítsd meg, ha már kisült némi zsír, tedd hozzá a hagymákat, és fonnyaszd meg. Dobd rá a húst, pirítsd át, fűszerezd meg, majd hagyd, hogy levet eresszen. Szükség esetén kevés vizet is adhatsz hozzá. Fedő alatt közepes lángon süsd körülbelül egy órán át.

Ha a hús már puha, öntsd hozzá a borsót. Párold körülbelül tíz percig, amíg a szemek puhák nem lesznek. A krumplit pucold meg, vágd fel kisebb kockákra, és enyhén sós vízben főzd félkeményre 10-15 perc alatt. Rakd egy tepsibe, locsold meg olajjal, és süsd meg ropogósra meg körülbelül 15-20 perc alatt. Tálalás előtt keverd össze a hússal, és úgy kínáld.

Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük