Aranyló húsleves

Hozzávalók

  • 1 kisebb tanyasi tyúk
  • 6-8 kisebb sárgarépa
  • 2-3 petrezselyem gyökér
  • 1 karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kisebb zeller
  • 2-3 burgonya
  • fél káposzta
  • szemes bors
  • ételízesítő
  • 3 kávéskanál jódozott só
  • kb 15 dkg csigatészta

Elkészítés

A húst megtisztítjuk, majd beáztatjuk. Egy nagy fazékba rakjuk, ráöntünk annyi vizet hogy bőven ellepje (kb 4 liter) és feltesszük főni.

Amikor felforrt leszedjük a habját szűrőkanál segítségével és takarékon főzzük tovább a levesünket, hogy szép lassan főjön, mert így finomabb lesz.

A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk és a levesbe tesszük, a hagymát meghámozzuk és bevagdalva rakjuk bele, végül mehetnek a fűszerek is.

Kb 2 óra múlva veszünk ki húst próbakóstolásra, hogy megfőtt-e, ha még nem, akkor tovább főzzük.

Kifőzzük a csigatésztát.

A kész tanyasi húslevest leszűrve tálaljuk a zöldségekkel, töltelékkel és a tésztával.

Jó étvágyat!

Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük