Zellerkrémleves

Hozzávalók

  • 1 nagyobb zellergumó
  • 2 burgonya
  • 1 leveskocka (tyúkhús)
  • 200 ml főzőtejszín (
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • ételízesítő (ízlés szerint)
  • levesgyöngy

Elkészítés

A zellert és a burgonyát megpucoljuk, megmossuk és kockákra felvágjuk. Kb 1,5 l vízzel felöntjük, majd sózzuk és beletesszük a leveskockát. Addig főzzük, míg a zeller meg nem puhul.

Mikor a zeller megpuhult botmixerrel összeturmixoljuk és hozzáöntjük a főzőtejszínt, majd ízlés szerint fűszerezzük az őrölt borssal és az ételízesítővel. Végül pár percre összeforraljuk az egészet.

Melegen, levesgyönggyel vagy sajttal tálaljuk!

Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük