Tejszínes gombás pulykaragu

Hozzávalók

  • 500 ml főzőtejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • 30 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg pulykamellfilé
  • bors
  • csili
  • majoranna

Elkészítés

A pulykamellet csíkokra vágjuk. Serpenyőben hevítünk olajat, megdinszteljük a hagymát. A húst hozzárakjuk és fűszerezzük, jól megforgatjuk. Fedő alatt pároljuk, míg a hús félig megpuhul.

Ezalatt megtisztítjuk és felaprítjuk a gombát, majd a húshoz adjuk, fűszerezzük és együtt pirítjuk. A tejszín felét összekeverjük a liszttel, hogy szép sűrűn folyó masszát kapjunk. A másik felét hozzáöntjük a gombás húshoz, majd a lisztes tejszínt is – folyamatos keverés közben -, hozzá adagoljuk.

Egyet hagyjuk rottyanni, és kész. Sült krumplival és salátával tálaljuk.

Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük