Margó kocka

Hozzávalók

Tészta

  • 4 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaó
  • 1 csipet só

Krém

  • 1 db rámakocka
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 6 ek finomliszt

Elkészítés

Tészta

A tojás sárgáját a cukorral fehéredésig keverem. Hozzáteszem a lisztet (amiben már benne van a sütőpor is), és két kanál kakaót. Ízlés szerint darált dió is tehető bele 1-2 kanállal. A négy tojás fehérjét habbá verem, és óvatosan összekeverem a tészta masszájával.

Krém

A rámakockát, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverem. 3 dl tejet és 6 kanál sima lisztet megfőzök, és csomómentesen a tűzről levéve is keverem. Összekeverem őket mikor már langyos, aztán rákenem egyenletesen a tésztára. A tejcsokit ráreszelem a tetejére, meggyel díszítem.

Sütés: légkeverésesen 160 fokon

Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük