Lencsefőzelék

Hozzávalók

  • 50 dkg lencse
  • 5 babérlevél
  • 2 ek finomliszt
  • 2 ek étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint almaecet
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 pohár tejföl
  • ízlés szerint só

Elkészítés

A lencsét babérlevéllel és sóval felteszem főni. Jó ízt ad a főzeléknek egy darabka füstölt szalonna bőr, amit együtt főzök a lencsével, és a tálalás előtt eltávolítom belőle. Közben a lisztből és olajból sötét rántást készítek, majd belerakom az apróra vágott vöröshagymát, és fokhagymát. Megszórom pirospaprikával.

Ha a lencse megpuhult, a vízzel simára kevert rántást beleöntöm, elkeverem, ízesítem mustárral, ecettel. Végül a főzelékből mert lével simára kevert tejfölt is beleöntöm, majd pár percig forralom, és tálalom.

Feltétnek sült szalonnát, kolbászt, párolt húst, pörköltet kínálok, vagy bármit, amit kedvelünk.

Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük